«

»

SATRANÇ TURNUVASI

SATRANÇ TURNUVASI’NDA ÖĞRETMENLER HAMLELERİYLE YARIŞTI  

 

 

 

 

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 2014 İstanbul Öğretmenler Günü Anadolu Yakası Satranç Turnuvası yapıldı. TSF İstanbul İl Temsilciliği ve Kartal Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği turnuvada öğretmenler yaptıkları hamlelerle kıyasıya yarıştı. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuva Kartal Belediyesi sahil binada yapıldı. 28 öğretmenin katıldığı satranç turnuvasının açılış hamlesini WIM Zehra Topel (Women International Master – Uluslararası Kadın Usta) yaptı. WIM milli oyuıncu Zehra Topel, milli oyuncumuz ve Kartal Belediyespor Satranç Kulübü Takım Kaptanı Salih Muratoğlu ile hamlelerini yarıştırdı. Turnuva birinciliğini 78 yaşındaki Kartal Belediyespor Takım Kaptanı Salih Muratoğlu kazandı. Turnuvada 2. Mustafa Yıldız, 3. Erdem Pekol oldu. 2014 İstanbul Öğretmenler Günü Anadolu Yakası Satranç Turnuvası’nda ise bayanlarda 1. Görkem Akpınar, 2. Hülya Konak dereceye girdi.
 
Kartal Belediyesi’nin satranç hamlesini yenilikçi ve destekleyici bulduğunu belirten Zehra Topel, satranç kulübünün faaliyetlerini, çocuklara satrancı sevdirmek ve profesyonel olarak ilerlemelerini sağlamak için atılmış önemli bir adım olarak değerlendirdi. Okan Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Topel, Kartal Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaların diğer belediyelere de örnek teşkil olmasını dileyerek bir sporcu olarak Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e satranca verdiği destek için teşekkür etti.

1987 Bulgaristan doğumlu olan Topel, 8 yaşından beri satranç oynuyor.  Bulgaristan 14 yaş altı kızlar şampiyonu olan Topel, aynı yıl TC vatandaşı oldu ve 2000 yılında Türkiye Milli Takımı’na girdi. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlarında defalarca milli takımı temsilen katılan 16-18-20 yaş Türkiye Kızlar Şampiyonluğu, 2007 Türkiye Kadınlar Şampiyonluğu, 18 yaş altı Balkanlar Şampiyonluğu, 3 kez Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonluğu ve Akdeniz Kadınlar İkinciliği gibi bir çok madalya alan Topel, satrancın gençler tarafından da benimsenmesinin önemine vurgu yaptı.