«

»

BEYLİKDÜZÜ ANA OKULLARINA SATRANÇ MALZEME YARDIMI

20151106_09482220151106_094533

Ana okullarına yönelik "Satrançla büyüyorum" proje kapsamında Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü ilçe temsilcisi Turgay Ülker önderliğinde ilçe genelindeki devlet okullarına satranç sınıfı açmak için malzeme dağıtımı başladı. 

Bu proje kapsamında ilçemiz ilkokullarının ana sınıflarında satranç sınıfları, satranç köşeleri oluşturulmakta, öğretmenlerimize ücretsiz satranç eğitimler verilmektedir.

Satrançla Büyüyorum projesi Türkiye genelinden belirlenen il ve ilçelerde pilot proje olarak yürütülmektedir. Daha sonra genele yaygınlaştırılması planlanmaktadır. Bu proje Başbakanlık tanıtma fonu destekli olup, Spor toto sponsorluğunda ve Satrançla Büyüyorum derneğinin uygulamalarıyla yürütülmektedir. 

Projenin amacı ana okullarında ve ana sınıflarında satranç sporunu miniklerle tanıştırmak, sevdirmek ve geliştirmek amaçlı eğitimlerin verilebileceği satranç sınıflarının oluşturmasına öncülük yapmaktır. 

Satranç malzemelerinin dağıtımına Beylikdüzü Şehit Bilal Özcan ilkokulunun anaokulundan başlanmıştır. Sırayla belirlenen okullara satranç malzeme yardımı devam edecektir.

TSF Beylikdüzü İlçe temsiciliği artık kendi binasında faaliyettedir
Adres: Gürpınar mah. Galip Esmer cad. Villa 18E, Beylikdüzü. 
İrtibat telefon: 0533 2037271

Satranç Federasyonu İlçe temsilcilik binasında satranç eğitimlerinin haricinde Akıl ve Zeka oyunları ile birlikte çocukların yeteneklerini geliştirmek amaçlı birçok eğitim atölye çalışmaları bulunmaktadır.

Beylikdüzü Satranç Federasyonu adresinin yol haritası