«

»

Cumhuriyet Müzesi’nde Atatürk Kupası Satranç Turnuvası..

10 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, Bakırköy Belediyesi ve TSF Bakırköy İlçe Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Atatürk Kupası Satranç Turnuvası, 4 Kasım tarihinde Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde heyecan, gurur ve Atamıza duyulan özlem duygularıyla başladı.

Açılış Konuşmasını ve Açılış Hamlesini yapan Bakırköy Belediye Başkanı Sayın Dr. Bülent Kerimoğlu turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Açılış Konuşmasında, halihazırda mevcut 2 katının müze olarak kullanıldığı Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi'nin Lobi Katının da artık Cumhuriyet Müzesi olarak tasarlandığını ve halka açıldığını ifade eden Başkan Kerimoğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında bir Satranç Turnuvasını böyle bir ortamda düzenlemenin ve satranç sporuna değer veren insanların her geçen gün artmasının gurur verici olduğunu belirtti.

AtrkKupa12

Bakırköy Belediyesine başta Başkanımız olmak üzere tüm çalışanlarına katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

AtrkKupa11

AtrkKupa1TSF Bakırköy İlçe Temsilcisi Sayın Nur Şakar da yaptığı Açılış Konuşmasında, içinde Atatürk Müzesi ve Etnografya Müzesi olan Yeşilköy Sanat Evi'nin Lobi Katının da Cumhuriyet Müzesi'ne dönüştürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böylece Atatürk Kupası Satranç Turnuvasının da daha anlamlı hale geldiğini belirtti.

 

AtrkKupa10

4-5 Kasım tarihleri arasında 2 gün boyunca devam edecek olan turnuvaya yoğun ilgi gösteren sporcularımız, Kültür Koleji armağanı olan Bloknot ve Kalemlerle özel bir turnuvada olduklarını hissettiler. 

Kültür Koleji'ne satranç sporuna ve sporcularına verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. AtrkKupa7

 

AtrkKupa4 AtrkKupa5 AtrkKupa6 AtrkKupa7 AtrkKupa9