«

»

BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN SATRANÇ ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL

BAŞKartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, hamlelerin şampiyonlarına ödüllerini verdi. Kartal Belediyesi Satranç Kulübü’nde gerçekleştirilen ödül törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Gülcemal Fidan,  Kartal Belediyesi Meclis üyeleri ve satranç severler katıldı. 
 
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Antalya Manavgat’ta 25-30 Ocak tarihlerinde 1600 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda rakiplerini hamleleriyle alt eden 9 ve 12 yaş grubundan Yağız Çınar Akın, Eylül Çelik ve emektarlar kategorisinde şampiyon olan Salih Muratoğlu’na ödüllerini verdi. 
 
Satranç kulübünün öğrencileriyle sohbet eden Başkan Altınok Öz, satrancın stratejik düşünme, bireysel karar alma ve sorgulama yeteneklerini geliştirmedeki önemine değinerek, “Şampiyonlarımızı kutluyorum. Şampiyonları yetiştiren hocalarımızı ve ailelerini kutluyorum. Aileler, çocukların iyi yetişmesine büyük katkıda bulunuyorlar.  Tüm belediye ailesi olarak çocuklarımızın ve Kartallıların yanındayız. Satranç oynayan ve satranç kafası taşıyan çocuklar kötülüğü ayırt edebilecek düzeydedir. Kartal Belediye Başkanı olarak destekleyeceğim. Kartal’a sahip çıkalım ve çocuklarımıza kent bilincini aşılayalım. Kentin yarattığı değere de sahip çıkalım. Nereli olduğumuz önemli değil. Bizler Kartallıyız.”dedi.  
 
Kartal Belediyespor Satranç Kulübü Başkanı Dr. Esat Güngör, “Ben Kartal’ın çocuklarına inanıyorum ve Başkanımız Altınok Öz’e satranca verdiği destek için teşekkür ediyorum.” dedi. Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş da Kartal’da şampiyonların yetişeceğini, Kartal’ın dünyada tanınması ve isim olması arzusunda olduğunu ifade etti. Kartal Belediyesi Meclis üyesi ve Kartal Belediyespor Başkanı Halil Şener ise şampiyonlardan gurur duyduklarını ve Kartal Belediyespor’u daha ileri götüreceklerini vurguladı. 
 
Başkan Altınok Öz, Yağız Çınar Akın, Eylül Çelik ve emektarlar kategorisinde şampiyon olan Salih Muratoğlu ile birlikte şampiyonluk pastasını birlikte kesti. Hamlelerin şampiyonlarına başarılar diledi.