«

»

Genç Satranççıların Madalya Sevinci

gencler2015_kapanis

ERA Kolejleri Sponsorluğu’nda Gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’nda Genç Satranççıların Madalya Sevinci! Bahçelievler Engelliler Spor Salonu’nda 680 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören 2015 Yılı Ödüllü İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası, 3 gün boyunca devam eden çekişmeli maçların ardından ödül töreni ile sona erdi. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvada madalyaların yanı sıra ERA Kolejleri’nin sponsorluğunda toplam 10 bin TL değerinde hediye çeki dağıtıldı. ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı satranca destek vermeye devam edeceklerini müjdeleyerek, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluklarını hedef gösterdiler.  “Genel” ve “Kızlar” olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenen 2015 İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası, yapılan final maçlarının ardından ödül töreni ile sona erdi. Turnuvaya sponsor olan ERA Kolejlerine teşekkür ediyoruz. Ödül Töreninden fotoğraflar ve dereceler haberin devamında yayımlanmıştır.

DSCN2739

Oldukça çekişmeli maçların yaşandığı turnuvada, her iki kategoride madalyalar sahiplerini bulurken, başarılı genç sporculara ayrıca toplam 10 bin TL değerinde hediye çeki dağıtıldı. İstanbullu genç satranççılar sevinçlerini antrenörleri ve aileleri ile paylaşırken, ERA Kolejleri’nin Kurucusu Sezai Eyüpoğlu, “Burada uluslar arası dereceleri olan gençlerimiz var. Dileğimiz, gençlerimizin satrançtaki dünya çapındaki bu başarılarının artması!” diye konuştu. ERA Kolejleri Sponsorluğu’nda gerçekleştirilen 2015 İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası’nda bu yıl ilk kez “Kızlar” kategorisinde ödül verildi. 

DSCN2759

Turnuvalar, Uluslar Arası Başarılarımızı Artıracak Final maçlarının ardından gerçekleştirilen Ödül Töreni’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İl Temsilcisi Rıza Öney, İlçe Temsilcisi Eyüp Araz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Bahçelievler İlçe Müdürü Numan Şahin ve ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu katıldı.

DSCN2749

ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin zihinsel, fiziksel, psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerini bir bütün olarak gördüklerini ve bu bütünsel gelişimi desteklemek adına turnuvaya destek vermekten ötürü mutluluk duyduklarını ifade eden ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu, “Satranç sporu, zihinsel gelişim için çok önemli. Z Kuşağı’ndan gençlerimizin zaman ve enerjilerini faydalı alanlara ayırmalarını çok önemli buluyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda da satranç konusunda yapılan organizasyonlara destek vereceğiz. Burada ödül alanlar arasında dünya çapında dereceye sahip gençlerimiz olduğunu biliyorum. Dileğim, hem satranca olan ilginin daha da artması hem de başarılı kardeşlerimizin uluslar arası başarılarına yenilerinin eklenmesidir” dedi.

DSCN2757

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ise dereceye giren sporcuları ve ailelerini tebrik ettikten sonra turnuvaya Bahçelievler İlçesi olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Bahçelievler’in tüm spor dallarında başarılı organizasyonlar ve çalışmalara imza attığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü, satrancın zekâ gelişimine sağladığı fayda nedeniyle okullarda satranç eğitmeni sayısını arttırmak için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Emin Çıkrıkçı, “İlçemizdeki tüm okullarda satranç sporunu yaygınlaştırıyoruz. Olimpiyat ve dünya şampiyonları yetiştirebilmek için altyapıya önem veriyoruz” dedi. Çözüm bulabilme, geleceği planlama, seçenekleri analiz etme, hızlı düşünme, cesaretle uygulama, centilmenlik ve kararlılık yeteneği gibi nitelikleri geliştiren satranç, bir zekâ sporu olmasının yanı sıra çok da keyifli bir hobi… Eğitimde Rasyonel Gelişim Çağı sloganı ile 4 kampüste eğitim veren ve spordan çevreye uzanan geniş bir yelpazede pek çok farklı etkinliğe sponsor olan ERA Kolejleri de İstanbul’daki tüm öğrencilere satrancı öneriyor.

DSCN2818

Sıralama ve kategorilerin sonuçlarına göre başarılı olanlara toplam 10 bin TL’lik hediye çeki verildi. Buna göre Genel Kategori’nin Birincisi 1000 TL, İkincisi 500 TL ve Üçüncüsü ise 250 TL değerinde hediye çeki kazanırken, “Kızlar” kategorisinde ise 700 TL değerindeki Birincilik, 500 TL değerindeki İkincilik ya da 250 TL’lik Üçüncülük Ödülü verildi. Her iki kategoride Dördüncü ve Beşinci olanlar ise 100’er TL değerinde hediye çeki kazandılar. ERA Kolejleri tarafından verilen ödüller bir teknoloji marketinde geçerli hediye çekleri olduğu için başarılı olan öğrenciler, hem aileleri ve okullarına büyük bir gurur yaşatma şansına hem de teknolojik ürünler ile derslerindeki başarılarını yükseltme şansına kavuştular.

2015 Yılı Ödüllü İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası’nda Madalya Kazanan Sporcularımız:

DSCN2808

2015 İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Genel Kategori: 1.Ataberk Eren, 2.Mazhar Kutay Yargıcı, 3. Mert Tırak

DSCN2807

Kızlar Kategorisi: 1.Sinem Çağla Gündoğan, 2.Sümeyye Gülçeken, 3.Lara Başpınar

DSCN2803

Genel Kategori – Gençler: 1. Ataberk Eren, 2. Mazhar Kutay Yargıcı, 3. Mert Tırak

DSCN2798

Kızlar Kategorisi – Gençler: 1.Şevval Doğan, 2.Gökçe Harputluoğlu, 3.İrem Nur Bulut

DSCN2797

Genel Kategori – Yıldızlar: 1. Bahadır Özen, 2. Asım Turan, 3. Şiar Baran Peksoy

DSCN2792

Kızlar Kategorisi – Yıldızlar: 1.Sinem Çağla Gündoğan, 2.Sümeyye Gülçeken, 3.Lara Başpınar

DSCN2790

Genel Kategori – Küçükler: 1. Emre Tınarlıoğlu, 2. Emirhan Emir, 3. Emre Bölükbaş

DSCN2786

Kızlar Kategorisi – Küçükler: 1. Elif Tuana Sedef, 2. Ecem Naz Demir, 3. Duha Kazar

DSCN2782

Genel Kategori – Minikler: 1. Süleyman Arda Kabadayı, 2. Adil Tuna Karsan, 3. Uras Emre Delipınar

DSCN2775

Kızlar Kategorisi – Minikler: 1. Zeynep Işık, 2. Deniz Karasakal, 3. Dila Başpınar