«

»

TORIUM&BESEM SATRANÇ 3. UKD SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

TORIUM&BESEM SATRANÇ 3. UKD SATRANÇ TURNUVASI YAPILDI

1-2 Temmuz 2017 Cumartesi-Pazar günleri 7 tur ve UKD turnuvası oan düzenlenen satranç turnuvası tatil dönemine denk gelmesine rağmen 90 sporcunun katılımı ile başladı. UKD Turnuvaları satranç sporcuları, özellikle UKD si olmayanlar için büyük bir fırsat oldu. UKD Turnuvasının düzenlenmesine önayak olan TSF İST Temsilcisi Sayın Rıza ÖNEY'e sporcular adına teşekkür ediyoruz.

          IMG_6444  IMG_6426

Bazı velilerimiz ilk 5 sporcunun yüksek raitingli olmalarının diğerleri için haksızlık olduğu gibi bir düşüncelerinin olmasının açıklamasını da şöyle yapmamız gerekiyor. Bu turnuvalar özellikle 7 tur olarak düzenlenmekte ve katılımcıların ukd'lerinin çıkması için raiting ortalamasının belli bir sayıyı bulması gerekiyor. İşte bu nedenle böyle bir kategorilendirme yapılmata olup, 7 turu tamamlayan başarılı çocuklarımızın UKD puanlarının çıkmasının sağlamak amaç oluyor. Turnuvada A ve B kategorilerinde mücadele eden sporculardan ilk üçe girenlere BESEM SATRANÇ tarafından kupa, madalya, ilk 10'a da madalya verildi. Ayrıca en başarılı sporcuya da madalya ve hediye çeki verilerek UKD'siz sporcuların teşvik edilmesi amaçlandı. TORIUM AVM tarafından her 2 kategoride ilk 3'e ve en başarılı raitingsiz sporcuya hediye çeki verildi. Sıralama ve sonuçlara Turnuva Sonuçları sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ödül töreninde konuşan TSF Esenyurt ilçe temsilcisi Zeki SARIKAVAK turnuva serilerinin devam edeceğini bildirerek 15-16  temmuz tarihlerinde DEMOKRASİ TURNUVASI, , 29-30 Temmuz ile 5-6 Ağustos tarihlerinde ELO turnuvası yapılacağını duyurdu.      Bu turnuvaların planlanması ve düzenlenmesini sağlayan, destekleyen İST TSF İL Temsilcisi Sayın Rıza Öney'e teşekkür ederek ödül törenini tamamlayan Zeki SARIKAVAK; Hedef ve amaçlarının daha çok sayıda ve kaliteli turnuvalar yaparak satranca hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

 IMG_6404  IMG_6409                                                           IMG_6416  IMG_6426                                                                 IMG_6428  IMG_6429                                                              IMG_6431 IMG_6442

                           IMG_6406 IMG_6407