»

29 Ekim Cumhuriye Bayramı Beylikdüzü Satranç Turnuvası

20151029_172001_001

Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Beylikdüzü İlçe Temsilciliği, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Dahi Beyinler Yetenek Geliştirme Merkezi işbirliğinde düzenlenen Beylikdüzü Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası özel ve değişik bir konseptte yapıldı.

Her zaman değişik ve farklı bir konsept sunmaya çalışan Turgay Ogretmen böyle bir turnuva ile yine farklılık yaratmıştır.

Günümüzün büyükleri ile geleceğimizin büyükleri bu anlamlı günde satranç turnuvasında buluştu. Büyük ve küçük sporcular birlikte oynadılar, eğlendiler. Eminim özellikle küçükler için çok farklı bir deneyim olmuştur.

Biz istedik ki bu turnuvada küçüklerimiz normal zamanda birlikte oynayamayacakları büyük abileri, amcaları ile bir deneyim yaşasınlar. Aklın yaşta değil başta olduğunu görsünler. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimiz için saygı duruşuyla başlayan turnuvada oldukça çekişmeli ve zorlu maçlar yapıldı.

Maç aralarında yetişkinler birbirleriyle memleket meselelerini konuşurken, çocuklarımızda dahi beyinler yetenek geliştirme merkezinde bulunan etkinlik ve eğlence alanlarında hoşça vakit geçirdiler.

Güzel ev sahipliği ve ikramlar için Dahi Beyinler Yetenek Geliştirme Merkezine teşekkürlerimiz sunarız.