«

»

Beylikdüzünün Milli Satranç Sporcularından “TOLGA ÜLKER” TV ekranlarında

2013-12-19 14.55.24

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı TÜZDEV'in sponsorluğunda, Akademisyen BAHAR ERİŞ'in hazırladığı ve sunduğu "Her çocuk Yeteneklidir " televizyon programı, Türkiye geneli tüm üstün ve özel yetenekli çocukların ailelerine rehberlik etmek amacıyla hazırlanmıştır. Her çocuk yeteneklidir, televizyon programının kısa tanıtım filmini ekli video dosyasından izleyebilirsiniz.
TV Programın tamamı yaklaşık 30 dakikadır ve okullar açıldıktan sonra TRT kanalında yayınlanacaktır.

 

PROGRAMI İZLE

 

Bu filmde konuk olarak seçilen Tolga Ülker, 2002 doğumlu olup okul öncesinden itibaren zeka oyunlarıyla tanışmış ve altı yaşında satranç oynamayı öğrenmiştir. Bu yetenekli çocuk fazla bir destek almadan babasının ona vermiş olduğu temel eğitimle kısa sürede başarı basamaklarında hızla yükselmiştir. Yedi yaşında (7) İstanbul şampiyonu olmuş, daha sonra Türkiye Şampiyonu olarak sekiz (8) yaşında Türkiye satranç milli takımında görev alan Tolga, sekiz yaşında kendi yaş grubunda Avrupa şampiyonu, dokuz (9) yaşta da eş puanla Avrupa 2. liğini paylaşmıştır. Bu kadar kısa sürede inanılması güç başarılara imza atan bu yetenekli çocuk, babasının eğlenceli bir şekilde ona sunduğu sistemli bir çalışma programını uygulayarak başarıyı yakalamıştır.

Başarılı olmasına rağmen Ülker ailesi çocuklarını sadece satranç sporunda geliştirmemiş, ona farklı sportif, bilimsel ve sanatsal etkinliklere de katılmasını sağlamıştır. Geliştirdiği değişik bilimsel projelerle okullar arası birçok yarışmada ödül almıştır. Oysa Tolga Ülker ufak yaşlardan itibaren üstün yetenekleri olan bir çocuk olmasına rağmen hiperaktif bir yapıya sahipti. Okulunda öğretmenleri onun hareketliliğinden şikayetçi olması üzere ailenin doktor harici farklı etkinliklerle, zeka oyunları ve satranç sayesinde hiperaktif bir yapıdayken derslerine odaklanma ve konsantrasyonu nasıl sağlayabildiğini, ailesinin onu nasıl ve nelere yönlendirdiği, zeka oyunları sayesinde kazandığı zihinsel beceriler ve sıradışı kazanımlar sayesinde çoğu öğrenciden nasıl farklı şekilde düşünebildiğini, satranç sporundaki başarı merdivenlerine nasıl ulaştığı ve satranç oynamanın akademik yaşantısına olan katkılarını TV programında tüm yönleriyle ele alınıyor.

Her çocuk yeteneklidir TV programının her bölümde farklı bir çocuk ve yetenek türü ele alınacak. Bu sayede çocuklarına emek vererek yetiştiren ailelerin yaşadığı tecrübeleri, diğer üstün veya özel yeteneklere sahip çocukların ailelerine yol göstermesi, sorunların üstesinden gelebilmesi hedeflenmektedir. Aileler için hazırlanmış güzel bir televizyon programı.
Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

youtube

https://www.youtube.com/watch?v=PoSx70_Tzck