«

»

Guinness Satranç Ders Rekoru Türkiye`de..

guiness satranc dersiKuyumcukent AVM – TSF İstanbul İl Temsilciliği iş birliği ile Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçelievler Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Bahçelievler Belediyesi katkılarıyla ve 1.114 öğrencinin katılımıyla en geniş katılımlı satranç dersi rekoru 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü İstanbul-Bahçelievler`de kırıldı.
FM Yasin Emrah Yağız'ın 35 dakika süren satrançta açılış ve oyun ortası stratejisi üzerine işlenen dersi, tüm öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Rusya`nın elinde bulunan 250 kişinin aynı anda satranç dersi dinleme Guinness rekoru, 35 dakikalık ders sonunda 1.114 öğrenci ile Türkiye`ye geçmiş oldu.
Rekorun kırılmasında Kuyumcukent AVM`ye, katkı sağlayan tüm kurumlara, organizasyon komitesi üyelerine, eğitmenler FM Yasin Emrah Yağız ve IM Yakup Erturan, derse katılan 1.114 öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.
Etkinlikten fotoğraflar haberin devamında yayımlanmıştır.

                                                                                               FOTO GALERİ
                                                                     
DSCN8185                                                           Öğrenci ve davetlileri Mehter Takımı karşıladı..

DSCN8142Ders öncesi öğrenciler kendileri için Kuyumcukent AVM tarafından hazırlanan kumanyalarını, tişört ve şapkalarını aldılar.

DSCN8251                                                             Etkinlik alanı satranç dersi için büyük bir özenle hazırlandı..

DSCN8307
DSCN8335Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarihi bir gün için bir araya geldiklerini ifade ederek katılan öğrencilere ve destek veren kurumlara teşekkürlerini iletti. Ders zilinin ardından bir eğitmen tarafından en geniş katılmlı satranç dersi rekor denemesi başladı..

DSCN8370Satranç dersi etkinlik alanına kurulan dev barkovizyon ve öğrencilere verilen satranç takımları ile gerçekleşti.

DSCN8389FIDE Trainer – FM Yasin Emrah Yağız`ın 35 dakika süren satrançta açılış ve oyun ortası stratejisi üzerine satranç dersini 1.114 öğrenci tüm dikkatleriyle takip etti.

DSCN8390
DSCN8515      Satranç dersi sonrası Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı iki küçük sporcuya hatıra madalyalarını sundu.

DSCN8573               Guinness yetkileri tarafından rekorun tescilinin anons edilmesiyle tüm öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

DSCN8582Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, Kuyumcukent Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Habib Kocabaşoğlu, KİAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Deniz, Kuyumcukent Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Ahmet Rıfat Kaya ve Cemil Özer, Kiaş Genel Müdür Mahmut Esen, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Gençlik Spor İlçe Müdürü Numan Şahin, Kuyumcukent AVM Kurumsal İletişim Müdürü Hülya Yazıcı, TSF Dış İlişkiler Komisyon Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, İl Temsilcisi Rıza Öney, İl Temsilcisi Yardımcısı Eyüp Araz ve organizasyon komitesi üyeleri..

DSCN8613

DSCN8621                         Kuyumcukent AVM tarafından tüm katılımcılara hatıra madalyası ve katılım sertifikası sunuldu.

DSCN8418Etkinliğe katılan ünlü sanatçı Metin Şentürk yaptığı konuşmada satrancın çok önem verdiği bir spor olduğunu belirtti. “Evlatlarımızın hayatta karşılaştığı çok fazla sorun var, bunları yenmeleri konusunda biz yardımcı oluyoruz ama bir de kendi kendilerine mantık üretip akıl gücünü kullanmaları gerekiyor. İşte tam da bu noktada satranç çok önemli bir alışkanlık edinilecek spor. Kendi davranıştan bir adım sonra ne yapabileceğini tahmin etme yeteneğini geliştiriyor. Bu sebeple hayata karşı çocuklarımızın daha stratejik daha mantıklı ve daha akıllı ve daha dayanıklı olması için çok önemli bir spor. Bu nedenle Kuyumcukent’i kutlamak lazım. Bana göre en çok altın ve pırlanta bugün burada toplandı. Çünkü burada altın kalpli bin 500 tane çocuk var" diye konuşmalarını tamamladı.

DSCN8494                              Satranç dersi sonrası etkinliğe katılan Metin Şentürk genç sporcuyla sembolik satranç maçı yaptı.

DSCN8638                                                          Küçük sporcular hatıra madalyalarıyla etkinlik alanından ayrıldılar.

DSCN8624              Etkinlik, şimdiye kadar bir eğitmen tarafından verilen en geniş katılımlı satranç dersi olarak tarihe geçti.